Yrityksille

RAKENNETUN YMPÄRISTÖN ESTEETTÖMYYSKARTOITUS

Foreme tekee esteettömyyskartoituksen rakennettuun ympäristöön Invalidiliiton virallista ESKEH-menetelmää käyttäen. Esteettömyyskartoitus sisältää ympäristön mittaamisen ja havainnoinnin paikanpäällä. Lopputulemana on mittaustuloksiin perustuva kuvallinen raportti, jossa esitetään tarvittavat toimenpide-ehdotukset. Esteettömyyskartoituksessa selvitetään ympäristön käytettävyyttä, toimivuutta, turvallisuutta ja hahmotettavuutta eri käyttäjäryhmien näkökulmasta.

Kartoituksesta annetaan aina tarjous ja kustannus riippuu hyvin pitkälti kohteesta. Ota yhteyttä niin kerromme asiasta lisää!

ESTEETTÖMYYSKONSULTOINTI

Foremen esteettömyyskonsultointi voidaan toteuttaa jo rakennettuun ympäristöön  tai suunnitteilla olevaan kohteeseen. Suunnitteilla olevissa kohteissa Foreme toimii osana suunnittelutiimiä tuoden esteettömyysosaamisen ja käyttäjälähtöisyyden mukaan jo suunnitteluvaiheessa. Jo rakennetussa kohteessa esteettömyyskonsultoinnissa katsastetaan esteettömyyden ja käyttäjälähtöisyyden nykytila. Tämän perusteella voidaan päättää laajemman esteettömyyskartoituksen tekemisestä.  Esteettömyyden ratkaisut eivät ole erillisiä ratkaisuja vaan moniammatillisella suunnittelulla niistä saadaan luonnollinen osa kokonaisuutta esteettisyyttä tärvelemättä! Ota yhteyttä niin kerromme asiasta lisää!

ESTEETTÖMYYSKOULUTUS

Foreme järjestää yksilöllisesti räätälöityjä esteettömyyskoultuksia asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Kouluttajina toimivat esteettömyyteen perehtyneet fysioterapeutti ja rakennusinsinööri. Koulutamme niin suunnittelijoita, rakennuttajia kuin rakentajia. Painotamme koulutuksessa konkretiaa ja ymmärrystä, miksi tiettyjä ratkaisuja esteettömyyden maailmassa tarvitaan. Lähtökohtanamme on myös, että esteettömyyden ei tule olla riippakivi eikä rajoittaa suunnittelua vaan tavoitteena on saada siitä mahdollisimman toimiva, mutta huomaamaton osa kokonaisuutta. Ääriratkaisuilla harvoin päästään hyvään lopputulokseen. Ota yhteyttä ja kerro haasteistasi esteettömyyden osalta niin rakennamme tarpeitanne vastaan koulutuspaketin!

HOIVA-ALAN KONSULTAATIO JA KOULUTUSPALVELUT

Hoivakodeille suunnatut palvelumme tuovat sinulle näkökulmia hoivakotisi arkeen – asukkaiden aktivoiva hoito, henkilökunnan hyvinvointi, työergonomia ja yleiset toimintamallit sekä ympäristön esteettömyys ovat erikoisalaamme. Osallistuvan havainnoin perusteella teemme kohdennetun koulutuksen juuri sinun hoivakotisi tarpeisiin ja katsastamme ympäristön toimivuuden ja esteettömyyden. Seurantajakso varmistaa pysyvämmän ja pitkäaikaisen muutoksen.  Ota yhteyttä niin kerromme asiasta lisää!

KÄYTTÄJÄLÄHTÖISYYDEN KEHITTÄMINEN YRITYKSESSÄ

Foreme kartoittaa yrityksesi tilanteen käyttäjälähtöisyyden ja esteettömyyden osalta. Onko yrityksesi helposti löydettävissä selkeiden opasteiden avulla? Onko yrityksesi ympäristö sellainen, että ostoksille pääsee esimerkiksi rollaattorin tai pyörätuolin kanssa? Ovatko tilasi helposti hahmotettavissa huononäköiselle ihmisille?

Joko heti, tai seuraavan peruskorjauksen yhteydessä, ole muita edellä ja huomioi laajasti eri käyttäjäryhmät yrityksesi palveluissa. Loppujen lopuksi se ei vaadi paljon ja hyvällä suunnittelulla asiat toteutuvat yksinkertaisesti. Kaikille soveltuva ympäristö = parempi palvelu ja enemmän asiakkaita. Ota yhteyttä niin kerromme asiasta lisää!