65+ Ja Kova Kunto

 

Tiesitkö, että vain 1/3 liikkumiskyvyn heikentymisestä johtuu ikääntymisen tuomista normaaleista muutoksista ja 2/3 kohdennetun liikunnan puutteesta?

 

ForemeFysio starttaa kesän 2015 ajaksi 65+ Ja Kova Kunto – Kampanjan. Tavoitteena on aktivoida, ennakoida ja ennaltaehkäistä!

 

Aktivoi, ennakoi ja ennaltaehkäise

Aktivoi, ennakoi ja ennaltaehkäise

 

Muistiongelmat, huimaus, kaatuilu ja toimintakyvyn yhtäkillinen heikkeneminen laitetaan helposti ikääntymisen piikkiin. Tärkeää on kuitenkin aina kysyä, mitkä asiat oikeasti kuuluvat normaaliin ikääntymiseen?

Muistiongelmiin on syytä puuttua välittömästi –  taustalla voi olla muistisairaus. Lisääntyneen kaatuilun taustalta voi löytyä esimerkiksi heikentynyt tasapaino, mutta mikä aiheuttaa heikentyneen tasapainon? Virtsatieinfektio? Heikentynyt lihasvoima? Huimaus? Ympäristön esteelllisyys? Asiat eivät ole aina niin yksiselitteisiä. Pohtiessamme ikääntyneiden toimintakyvyn haasteita, emme voi aina piiloutua vanhuuden verhon taakse.

 

Hoidon tarpeellisuus ja tuloksellisuus eivät ole iästä riippuvaisia!

 

Liikkumisen tai tuki- ja liikuntaelimistön ongelmien taustalla voi olla monia syitä. Syyt tulee selvittää ja puuttua niihin välittömästi. Mitä aiemmin ongelmiin puutumme sitä positiivisemman kierteen saamme aikaiseksi.

Vaivojen villiintymistä ei myöskään kannata odotella vaan ottaa koppi omasta ikääntymisestä hyvissä ajoin. Ennaltaehkäisy on tehokasta ja mitä aiemmin sen aloittaa, sen pysyvämpiä tuloksia voi saavuttaa. Tästä voit lukea Ylen artikkelin väitöstutkimuksesta Liiku keski-ikäisenä-kävelet omin jaloin myös vanhuksena

 

Jos sinulla tai läheiselläsi on haasteita liikkumisessa, kotona pärjäämisessä tai tuki- ja liikuntaelimistön oireiden kanssa kamppailussa, ota  yhteyttä niin katsotaan yhdessä mikä taustalla piilee ja mitä voimme sille tehdä.

ForemeFysio Fysioterapia
Kurikantie 12
33960 Pirkkala

You may also like...

%d bloggaajaa tykkää tästä: