Mitä huomioida olkapään aluetta harjoitettaessa?

Olkanivelen alue on altis kiputiloille, revähtymille ja vammoille. Yhtenä selittävänä tekijänä voidaan pitää olkanivelen melko monimutkaista toimintaa. Siihen vaikuttavat hyvin monet tekijät kuten lapaluun, kaula- ja rintarangan- sekä lantion toiminta. Ympäröivien rakenteiden toimintahäiriöt aiheuttavat helposti epäsuotavaa kuormitusta olkanivelen alueelle ja sitä myöden erilaisia toimintahäiriöitä sekä kiputiloja.

Olkanivelen ja hartiarenkaan aluetta kannattaa haastaa erilaisilla liikesarjoilla. Kuminauhalla saa hyvän alkulämmittelyn ja huomioitua alla mainitut tärkeät pointit

Varmista, että treeneihisi sisältyy voimaharjoittelun lisäksi seuraavia asioita:

  • Liikkuvuuden ylläpito niin olkanivelessä, lapaluussa, rintarangassa kuin alakaularangassa.
  • Riittävän aineenvaihdunnan takaaminen olkanivelen stabilaattoreina toimiville kiertäjäkalvosimen lihaksille. Kiertäjäkalvosimen lihakset sijaitsevat isompien lihasten alla, mitkä vievät helposti suurimman osan verenkierrosta ja aineenvaihdunnasta. Aineenvaihdunnan heikentyessä voi pitkällä tähtäimellä kiertäjäkalvosimen vammariski kasvaa lihaksen menettäessä elastisuuttaan.
  • Kontrolloitu lihastoiminta lapaluun ja olkanivelen alueella. Kun lihakset tietävät tehtävänsä ja toimivat oikea-aikaisesti sekä optimaalisilla voimasuhteilla, kuormittuu olkanivelen ja hartian alue oikein.
  • Kehon kokonaisvaltainen hyvä asento ja koordinaatio aina alaraajoista saakka.

Mikäli olet epävarma minkälaisia harjoituksia juuri sinun kannattaisi tilanteessasi hyödyntää, ota meihin yhteyttä niin etsitään ratkaisu yhdessä 🙂

Kiitos lukemisestasi! Seurailehan blogiamme ja meitä somessa. Kerro meille myös mistä aiheesta haluaisit kuulla lisää!

ForemeFysio
Kurikantie 12, Pirkkala
fysioterapia(a)foreme.fi
045 641 5621
Nettiajanvaraus

You may also like...

%d bloggaajaa tykkää tästä: