Puutarhatyöt ilman selkäkipua – Lue 5 vinkkiä

Mikä olisikaan parempaa keväässä kuin mullan myllääminen ja kesän valmistelu puutarhassa. Monella innokkaalla puutarhurilla mullan mylläämisen varjoiseksi puoleksi osoittautuu kipeytyvä ja kiukutteleva selkä. Tietämällä niksit, voit ehkäistä selän kipeytymistä ja nautiskella täysin siemauksin puutarhatöistä. Lue viisi vinkkiä ja kokeile käytännössä seuraavan puutarhapäivän yhteydessä!

Puutarhatyöt selkäkipu

 

  1. Vaihtele asentoa usein. Selkä tykkää liikkeestä, pitkäkestoinen staattinen asento kuormittaa lihaksia, nivelsiteitä ja välilevyjä. Nyrkkisääntönä on, että vaihda asentoa jo ennen kuin tunnet epämukavaa oloa kehossasi.
  2. Valitse vähemmän selkää kuormittavia asentoja. Kuvan A asento on selälle hyvin kuormittava, kun taas kuva B on selkeästi selkäystävällisempi. Säilytä selkä keskiasennossa, jolloin kuormitus on pienimmillään. Hyödynnä polvipehmusteita jos polven laskeminen maahan tuntuu epämukavalta.
  3. Muista vastaliike! Puutarhatöissä olet etukumarassa lähes koko ajan ja pitkäkestoisena asentona se kuormittaa selkääsi huomattavasti. Kun nouset ylös, taivuta selkää lempeästi taaksepäin 3-5kertaa(kuva C). Yksinkertainen liike, joka tasapainottaa tehokkaasti rangan toimintaa!
  4. Hyödynnä pitkävartisia apuvälineitä aina kun mahdollista. Mitä pienemmäksi saat kykkimisen määrän, sitä vähemmän selkä kuormittuu.
  5. Lukaise illalla lehti tai katso hetki televisiota vatsamakuulla kyynärnojassa. Välilevyt ja muut selän rakenteet ovat puutarhatöissä kovilla etukumaran asennon vuoksi. Kyynärnoja tasapainottaa rangan toimintaa ja rauhoittaa selkää puutarhatöiden jälkeen.

 

Mukavia ja selkäystävällisiä hetkiä puutarhaan!

You may also like...

%d bloggaajaa tykkää tästä: